Scroll Top

Mylea Skincare Serum Anti Jeragat Kelebihan Buah Delima untuk Kulit

Mylea_Skincare_Sel_Kulit_Mati

Pengembalikan Sel
Buah delima boleh melindungi epidermis dan dermis kulit dengan membantu pengembalian sel kulit, menolong perbentukan semula tisu-tisu badan, penyembuhkan luka-luka dan memperbanyakkan peredaran darah ke kulit.
Minyak dalam biji buah delima juga memainkan peranan dalam menguatkan dan membantu lapisan epidermis kulit. Hal ini kerana bijinya juga mengandungi kadar nutrisi yang tinggi.

Melindungi Daripada Cahaya Matahari
Buah delima dapat melindungi kulit daripada ‘sunburn’ dan merawat sebarang masalah kulit disebabkan terlalu kerap terdedah dengan cahaya matahari. Tambahan lagi, ia boleh melindungi kulit daripada radikal bebas matahari, yang boleb menyebabkan kanser. Minyak dalam buah delima mempunyai anti oksida yang boleh membantut perbentukan tumor dan barah kulit.

Mylea_Skincare_Sun_Burn_Melindungi_Cahaya_Matahari
Mylea_Skincare_Anti_Penuaan

Lambatkan Proses Penuaan
Pemakanan buah delima boleh mengelakkan anda daripada ‘hyper pigmentation’, bintik-bintik penuaan, bintik-bintik hitam, garis muka dan wrinkles yang biasanya disebabkan oleh pendedahan yang terlalu banyak kepada cahaya matahari.

Mengekalkan Awet Muda 
Buah delima mempunyai kandungan yang boleh melembutkan kulit dan wajah. Pada masa yang sama menghasilkan elastin dan kolagen tambahan yang boleh mengembalikan keanjalan kulit.

Mylea_Skincare_Awet_Muda
Mylea_Skincare_Kulit_Kering

Memulihkan Kulit Yang Kering
Buah delima ada kalanya dimuatkan dalam produk-produk kecantikan kerana ia mempunyai struktur molekul yang boleh masuk ke dalam lapisam kulit dan memberikan kelembapan tambahan.
Buah delima mengandungi ‘Punicic Acid’, satu bentuk Omega 3 yang mengekalkan tahap kelembapan pada kulit.

Merawat Muka Berminyak dan Berjerawat
Buah delima sangat berguna kepada kulit yang berminyak dan berjerawat juga. Sapukan perahan buah delima pada permukaan kulit yang terjejas boleh mengurangkan perbentukan serum dan mengawal perbentukan jerawat. Tambahan lagi, buah ini juga boleh mengurangkan kesan parut disebabkan jerawat.

Mylea_Skincare_Merawa_Muka_Berminyak_Dan_Berjerawat
Mylea_Skincare_Face_Mask

Buah Delima Sebagai Face Mask
Campurkan 1 sudu teh ‘powdered green papaya, grape seed oil, dan grape seed extract’ dengan 2 sudu teh perahan delima. Kemudian sapukan pada muka. Biarkannya selama sejam dan bilas dengan air yang bersih.

Merawat Keguguran Rambut
Minum jus delima secara berkala boleh menguatkan akar rambut. Hal ini boleh mengelakkan masalah keguguran rambut, lantas memberikan anda rambut yang sihat.

Mylea_Skincare_Merawat_Keguguran_Rambut
Mylea-Skincare-Header